ChatGPT: Het Hartmann-grid

Het Hartmann-grid wordt door onderzoekers van de etherwereld gezien als een structuur binnen het etherlichaam van de, als een organisme beschouwde aarde. Zij kunnen op vrij consistente wijze met wichelroedes de locatie ervan vaststellen. ChatGPT gaf volgende antwoord op de vraag: Wat is het Hartmann-grid (3 april 2023):

Het Hartmann-grid is een hypothetisch energienetwerk dat volgens sommige alternatieve genezers en esoterische gelovigen over het hele oppervlak van de aarde loopt. Het grid is vernoemd naar Dr. Ernst Hartmann, een Duitse arts en onderzoeker die het bestaan ervan voor het eerst suggereerde in de jaren 1950.

Het Hartmann-grid wordt verondersteld bestaan uit een netwerk van rechte lijnen die zich uitstrekken over de aarde, en die een soort rasterpatroon vormen dat bestaat uit energievelden. Sommige mensen geloven dat deze lijnen belangrijke energiepunten zijn en dat ze invloed hebben op de menselijke gezondheid en welzijn.

Er is echter geen wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van het Hartmann-grid en het wordt niet erkend door de reguliere wetenschap of geneeskunde. Veel wetenschappers en sceptici beschouwen het Hartmann-grid als pseudowetenschap en stellen dat er geen objectieve manier is om het te meten of te bewijzen.

Dit is geen onzin. Wel kunnen er kanttekeningen worden geplaatst bij wat als een objectieve manier van meten moet worden gekwalificeerd. Als we aan een verzameling ‘experts’ vragen waar zich het Hartmann-grid in een bepaald gebied zich bevindt, dan moet toch geverifieerd kunnen worden in hoeverre ze het eens zijn? Waarom is dat niet gedaan? Als het wel gedaan is, waarom kan dat niet (gemakkelijk) worden gevonden.?

Print Friendly, PDF & Email
Scroll naar boven